Ecophon BIM-objektumok

Az Ecophon BIM-objektumok rendkívül átfogó termékcsaládját kínálja.

Mi a BIM?

Az épületinformációs modellezés (Building Information Modelling – BIM) egy olyan eljárás, amellyel egy épületről virtuális modelleket készítenek.

A BIM-objektumok segítik a felhasználókata
– dizájn és funkcionalitás vizuális megjelenítésében
– a projektek hatékony megtervezésében és kalkulálásában, ezzel időt, anyagot és pénzt megtakarítva.

A BIMobject® Cloud 150 000 felhasználót ér el, jelenleg 4 000 000 letöltésnél tart. A BIMObject ezáltal a BIM-objektumok felhős elérhetőségének vezető szereplője a tervezéssel, mérnöki feladatokkal és kivitelezéssel foglalkozó iparágakban.

A Saint-Gobain Ecophon a bimobjekt.com-on közzétette a BIM-objektumok egyik legteljesebb termékcsaládját mind a Revit, mind az ArchiCAD számára. Ez annyit tesz, hogy közel 50 mennyezetrendszer érhető el a BIMobject.com on és a BIMobject appokban a Revit és az ArchiCAD számára.

Az objektumok teljesen testre szabhatóakígy például az Ecophon mennyezetrendszereinek méretei. Ezzel segítjük a felhasználókat a különböző projektek megfelelő mennyezeti megoldásainak hatékony tervezésében és kivitelezésében.

revit-logo-1A Revit verziók a rögzítéshez is tartalmaznak részleteket és átalakítási rajzokat.

 

archicad-logo-1Az ArchiCAD verziók lehetővé teszik a felhasználó számára a teljes mennyezetrendszer manuális igazítását és konfigurálását. Az ArchiCAD objektumokban szerepel egy link minden mennyezeti megoldás megfelelő M rajzához, valamint javaslatok a rögzítőelemek elhelyezéséhez. Ezzel segítjük a felhasználókat a csövek és elektromos huzalok mennyezet fölötti elhelyezésében.

A BIM-objektumok segítségévela, felhasználók a következő információkhoz férnek hozzá:

  • hangelnyelési osztályok
  • CO2-kibocsátások
  • linkek a dokumentációkhoz

Az anyagköltségis kiszámolható a BIM szoftveren belül, ennek segítségével lehetőség van optimalizálásra, a hulladék csökkentésére és a projekt legjobb megoldásainak kialakítására.